ZDRAVA SPLETNA STRAN E-NOVICE

Poskrbite za svoje zdravje Živite zdravo življenje

 

Trenutno se nahajate: Domov > Zelišča, rastline

Zelišča, rastline

Zelišča, rastline, gobe, zeliščna medicina

Zeliščarstvo (tudi zeliščna medicina ali fitoterapija) je študija botanike in uporaba rastlin, namenjenih medicinskim namenom ali dopolnitvi prehrane. Rastline so bile osnova za medicinske tretmaje skozi velik del človeške zgodovine, tradicionalna medicina pa jih še vedno pogosto uporablja tudi danes. 

Pau D'arco

Tradicionalna in avtohtona medicina je Pau d'Arco uporabljala vsaj 1.500 let za zdravljenje ran, bolečin, malarije in drugih tropskih bolezni, kolitisa, okužb dihal, vročine, vnetja, vrenja, razjed in še mnogo več. 

 

Reishi goba (svetlikava pološčenka)

Reishi goba (svetlikava pološčenka) vzpodbuja imunski sistem za boj proti rakavim celicam, kar zmanjša tveganje za nastanek zaznavnega in smrtonosnega tumorja. 

 

Regrat za razstrupljanje jeter

Korenina regrata je že več stoletij v uporabi kot ljudsko sredstvo za razstrupljanje jeter in izboljšanje splošnega zdravja. 

 

Kopriva - razstruplja telo in pomaga pri artritisu

Listi koprive so med najbolj dragocenimi zeliščnimi zdravili. Zaradi svojih številnih hranilnih snovi se listi koprive tradicionalno uporabljajo kot spomladanski tonik. To je počasi delujoče zelišče, ki nežno očisti telo metabolnih odpadkov. 

 

Baldrijan za miren spanec

Baldrijan je najbolj priljubljeno naravno sredstvo za blažitev nespečnosti in pomaga hitreje doseči čas, v katerem zaspimo. poleg tega nima stranskih učinkov, kot jih imajo na primer uspavalne tablete na recept.

 

Šentjanževka - proti depresiji

Šentjanževka je zdravilna rastlina, ki se že stoletja uporablja za zdravljenje depresije, anksioznosti, težav s spanjem in blaženje sezonske afektivne motnje.

 

 

 

 

© E-vitamin