ZDRAVA SPLETNA STRAN E-NOVICE

Poskrbite za svoje zdravje Živite zdravo življenje

 

Trenutno se nahajate: Domov > Zdravje

Zdravje

Zdravje je človekova največja dobrina

Živite zdravo življenje in poskrbite za svoje zdravje, ko še imate to možnost. Alkohol, kajenje, težka in nepravilna prehrana z malo vitamini in minerali negativno vplivajo na naše zdravje.  

 

beljakovine

Beljakovine - proteini - aminokisline

Beljakovine so nosilci življenja. So izredno pomembne za zdravje, saj celice prejemajo z beljakovinami organske snovi, ki vsebujejo dušik. Beljakovine so lahko esencialne ali neesencialne.

 

Kakšne so prednosti jemanja aminokislin?

Aminokisline kot prehranski dodatki postajajo vse bolj priljubljene tako med športniki kot tudi med običajnimi ljudmi, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti in deovanje organov. Dopolnila z aminokislinami zagotavlja številne koristi za zdravje.

 

Stres - sovražnik za vaše zdravje

Stres lahko negativno vpliva na zdravje in predvsem na naša jetra.  Dalj časa trajajoč stres lahko zmanjša imunsko odpornost organizma. 

 

Probiotiki za zdravje

Zdravje se začne v črevesju. V zdravem telesu v črevesju prebiva približno 400 različnih koristnih bakterij. Njihova naloga je pomoč pri prebavi, absorbciji in proizvodnji B vitamina. Toda najpomembnejša naloga je izriniti škodljive bakterije.

 

holesterol

Holesterol - HDL in LDL

Holesterol je gradnik celičnih membran, iz njega nasajajo hormoni, žolč in ga človek nujno potrebuje. Če pa ga je v telesu preveč, je zdravju škodljiv.

 

Spanje - brezplačno darilo bogov

V spanju človeško telo obnovi energijo in nabere novih moči za delo. Primankljaj spanja ima lahko resne vplive na vaše zdravje in dobro počutje..

 

Jetra - organ za čiščenje in presnavljanje

Jetra so največja žleza v telesu. Jetra v telesu opravljajo preko 1500 funkcij, ena najpomembnejših pa je čiščenje in razstrupljanje odpadnih snovi iz telesa.

 

Resveratrol upočasi staranje

Najprej in predvsem, resveratrol je zelo močan antioksidant. Antioksidanti ščitijo celice vašega telesa od običajnega, vendar škodljivega proces oksidacije. Raziskave so pokazale, da lahko resveratrol spodbuja tudi normalno razmnoževanje celic.

 

 

 

 

© E-vitamin