ZDRAVA SPLETNA STRAN E-NOVICE

Poskrbite za svoje zdravje Živite zdravo življenje

 

Trenutno se nahajate: Domov > Vitamini in minerali

Vitamini in minerali

Vitamini in minerali - najdete jih v sadju in zelenjavi

Zdrava, polnovredna prehrana je najkakovostenjši vir vitaminov in mineralov. Takšne človeško telo tudi najlažje izkoristi. Šele ko z zdravo prehrano ne moremo zadovoljiti vseh potreb po vitaminih in mineralih (to se običajno dogaja v starosti, med boleznijo, stresom, športno dejavnostjo), moramo poseči po vitaminskih dodatkih. 

Selen

Selen je mineral, ki ga potrebujemo v sledeh za optimalno zdravje. To je ključno hranilo za imunski sistem, mladosten videz in oster um.

 

vitamin k

Vitamin K

Vitamin K spada v skupino vitaminov, ki so topni v maščobah. Lahko ga proizvaja tudi debelo črevo samo ob prisotnosti obdelanega mleka ali jogurta

 

Železo

Železo je mineral, katerega pomanjkanje lahko v telesu povzroči slabokrvnost. Železo je bistven za nastanek hemoglobina - to je krvni pigment, ki je zadolžen za transport kisika v krvi.

 

vitamin e

Vitamin E

Vitamin E opravlja v telesu za zdravje pomembno varovalno nalogo. Uničuje namreč proste radikale in varuje zlasti koristne večkratno nasičene maščobne kisline pred prostimi radikali v presnovi.

 

vitamin b

Vitamini skupine B

Vitamin B je oznaka za skupino vitaminov, katerih kemično zgradbo in delovanje poznamo le deloma. V naravi jih nikoli ne najdemo posamično, temveč so vedno združene v celotni skupini.

 

Magnezij

Magnezij je nujno potrebna mineralna snov, ki je telo samo ne more tvoriti. V celicah kosti, srca in mišic se pojavlja pogosteje kot drugi minerali.

 

vitamin c

Vitamin C

Vitamin C je edini vitamin, ki ga ne moremo zaužiti preveč. V telesu prevzema številne zaščitne funkcije. Sodi med antioksidante, ki ščitijo tkiva pred poškodbami. Deluje protivnetno, sodeluje pri uničevanju strupov,  je odličen pomočnik pri hujšanju ...

 

 

 

 

© E-vitamin