ZDRAVA SPLETNA STRAN E-NOVICE

Poskrbite za svoje zdravje Živite zdravo življenje

 

Trenutno se nahajate: Domov > Hujšanje

Odprava celulita

Iščete najboljši način za hujšanje in odstranitev celulita?
Ste že slišali za kavitacijo?

Človeško telo ima od 30 do 40 milijard maščobnih celic. S tem ima izjemno sposobnost za nabiranje maščobnega tkiva. Višek energije oziroma kalorij telo kopiči v maščobne celice. Energija iz teh celic je na voljo takrat, kadar je vnos kalorij v človeško telo manjši od potreb. Višek maščobe, ki jo nosimo v svojem telesu je lahko vzrok številnim boleznim srčno ožilnega sistema, sladkorni bolezni tipa II, možganski kapi, raku na debelem črevesju, ...         

 

Celulit - ženski problem številka 1

Pravilni medicinski izraz za celulit je ''panikulopatija edemofibrosklerotika''. Pri celulitu govorimo o spremembah v celicah, predvsem v maščobnem in veznem podkožnem tkivu, ki kožo povezuje z mišicami. Kar 80-80 odstotkov žensk doleti problem celulita, medtem ko moški teh problemov nimajo, Moški spolni hormon androgen vpliva na to, da je podkožno tkivo pri moških grajeno drugače. Moški imajo kolagenske vezne niti razporejene mrežasto, pri ženskah pa so razporejene vertiikalno. Pri moških se višek maščob zaradi mrežaste strukture širi v globino, medtem ko se pri ženskah širi proti površini kože.

 

Zakaj hujšanje ne pomaga pri odstranitvi celulita?

Številni testi so dokazali, da se celulita ni mogoče izgubiti s pomočjo hujšanja. Na ta način se zmanjša le maščobnego tkivo,  v vozličkih kolagena, ki so sestavni del celulita, pa ne pride do sprememb. To pomeni, da obravnava celulita zahteva resen in strokoven pristop z upoštevanjem vseh dejavnikov, ki vplivajo na njegov nastanek.

 

Ste že slišali za Endermologie LPG?

Najučinkovitejša metoda za odstranjevanje celulita je Endermologie iz podjetja LPG. Izvajajo jo z napravo Lipo M6. S pomočjo te metode lahko zelo učinkovito obudimo kroženje hranljivih snovi v vezivnem tkivu v stanje, ki je bilo, preden je nastal celulit. S to terapijo koža postane bolj zategnjena in čvrsta.

 

Kavitacija - učinkovita metoda za hujšanje 

Kavitacija je odprava telesnih maščob in celulita s pomočjo ultrazvoka. Nizka frekvenca ultrazvoka učinkovito deluje na vezivno tkivo in maščobne celice. Ultrazvok povzroča izgorevanje maščobnih kislin (trigliceridov), ki so se nakopičili v maščobnih celicah. Aparat za kavitacijo med terapijo povzroči kompresijske in dekompresijske valove. Tlak, ki nastane zaradi teh valov, povzroči stiskanje maščobnih mehurčkov. Pride do razbitja mambran maščobnih celic - njihovo število se občutno zmanjša. Delno se odstranijo preko limfnih in krvnih žil, delno (proste maščobe) pa se razgradijo v jetrih.

 

 

 


 

 

Preberite še članke:

 

 

 

 

© E-vitamin