ZDRAVA SPLETNA STRAN E-NOVICE

Poskrbite za svoje zdravje Živite zdravo življenje

 

Trenutno se nahajate: Domov > Bolezni, težave

Bolezni, zdravstvene težave

Bolezni, zdravstvene težave in tegobe

Sladkorna bolezen, prehladna obolenja, bolezni prebavil, psihosomatske težave, kronična utrujenost, bolezni srca in ožilja, težave s krvnim pritiskom, hipoglikemija, bolečine v hrbtenici, ...  

Prehlad in prehladna obolenja

Prehlad je vsekakor ena izmed najbolj pogostih virusnih okužb zgornjih dihal. Bolezen povzroča več kot 200 različnih vrst virusov. Imunska odpornost organizma je najboljša obramba pred to pogosto boleznijo.

 

sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen - diabetes

Diabetes je presnovna bolezen, pri kateri telo ne more pravilno izrabljati ogljikovih hidratov, sladkorjev in škroba iz hrane. 

 

kronična utrujenost

Kronična utrujenost

Sindrom kronične utrujenosti označujemo stanje utrujenosti in izčrpanosti, ki se vleče skozi daljše časovno obdobje (več kot 6 mesecev). 

 

hipoglikemija

Hipoglikemija

Hipoglikemija je nenormalno nizka koncentracija glukoze v krvi. Najpogostejši vzrok hipoglikemije je nepravilno delovanje nekaterih sistemov v telesu, ki ne zmorejo nadomeščati porabljenega sladkorja.

 

Zaprtje - neredna prebava

Zaprtje je zelo pogostokrat vzrok številnim boleznim in je lahko posledica napačnega načina prehranjevanja. Sladkor, bela moka in premalo vlaknin v prehrani so lahko vzrok za neredno prebavo in zaprtje.

 

smrčanje

Smrčanje

Smrčanje je pojav, ki ga povzroči vibracija mehkih tkiv v grlu. Smrčanje ni bolezen, lahko pa resno vpliva na na zdravje in pogostokrat tudi na medsebojne odnose. 

 

jezik

Jezik - ogledalo našega zdravja

Jezik je lahko odličen pomočnik, s pomočjo katerega lahko prepoznamo marsikatero bolezen. Barva, obloga in stanje jezika so dragoceni signali o stanju našega zdravja, ki jih ne gre prezreti.

 

hrbtenica

Bolečine v hrbtenici

Bolečine v hrbtu spremljajo človeka najverjetneje od začetka njegovega razvoja vse do danes. Bolečine v hrbtenici so cena človeške evolocije.

 

 

 

 

© E-vitamin